Auteur

De geleefde werkelijkheid achter de cijfers

Hoe werken vrouwelijke huwelijksmigranten aan een eigen toekomst in Nederland? Hoe behouden mensen met schulden hun zelfrespect? Wat zijn voor sociale stijgers redenen om in hun oude wijk te blijven wonen, of juist te vertrekken? Wat is het effect van een negatief wijkimago op het samenlevingsklimaat op straat? Wat is de sociale betekenis van vluchtige uitwisselingen in publieke ruimtes? Hoe houd je een bewonersinitiatief open en creatief?

Etnografische wijkstudies over manieren van rondkomen, vooruitkomen en samenleven in de grote stad. Activerend onderzoek naar ambities en levenswijzen van diverse bevolkingsgroepen. Analyses van actuele sociale kwesties en de rol van professionele instellingen. Voorstudies voor beleidsnotities. Projectevaluaties. Opiniƫrende artikelen en prikkelende praatjes over de geleefde en geplande stad.

Daarnaast ben ik mede-initiatiefnemer van de Tussentuin, Leeszaal Rotterdam West en Jeugdbieb West.

4 november 2011 ontving ik voor mijn hele oeuvre de Saskia Poldervaartprijs. Op het vijfjarig jubileum van Leeszaal Rotterdam West, op 31 januari 2018, ontving ik de prijs ‘De Bril van Jane’.

Joke van der Zwaard
Bloemkwekersstraat 135c
3014 pa Rotterdam
tel. 06 17212869
boeket@antenna.nl

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven